Des del sector de la promoció del transport públic es demana democratitzar la política d’infraestructures i que es doblin els esforços en la xarxa de Rodalies. També informen que els busos de la ciutat tenen la velocitat més lenta de tot Europa.

Avui parlem sobre la pol·lució que pateix diàriament Barcelona. Els vehicles més contaminants ja no poden circular per les zones de la ciutat de baixes emissions en episodis de contaminació. Debatem els efectes d’aquest fenomen sobre la salut de les persones, i ens preguntem si calen aquestes mesures o si han de ser més radicals ja que la Comissió Europea ha multat a Barcelona per sobrepassar els límits de pol·lució que marca l’OMS. En parlem amb Ricard Riol, president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic i Maria García, portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire.

També hem entrevistat des de la unitat mòbil Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’AMB, i Maíta Fernàndez, coordinadora de projectes transversals de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.