A més, es vol recuperar el Parc de les Tres Xemeneies, connectar-lo amb el Parc del Litoral i impulsar les festes del riu Besòs, la Besosada, que ha de servir per unir els veïns dels diferents municipis. Les 130 actuacions concretes arriben després d’un any de treball i que cada municipi hagi fet aportacions pròpies i s’hagin aplegat per sumar forces.

El següent pas és ara demanar el finançament a les administracions competents en cada tipus d’intervenció planejada, ja sigui el Govern espanyol, la Generalitat o bé la Unió Europea. L’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona que faci de “tutora per trobar els recursos que el territori no pot generar”, perquè ha assegurat que s’escolta molt més la seva veu.

Per la seva banda, Colau ha denunciat la manca d’inversió històrica en un territori com l’Eix Besòs, que comprèn 98 barris de diferents municipis i on viuen un milió de persones, el 12 % de la població de Catalunya. “Hem de situar l’Eix Besòs com el que realment és, aquest gran nucli de centralitat metropolitana, per esdevenir un dels grans eixos vertebradors de la regió metropolitana i del país”, ha dit Colau.

En aquest mandat, l’Ajuntament de Barcelona invertirà 330 milions d’euros als barris barcelonins del Besòs, 160 dels quals són per habitatge públic de lloguer assequible (15 milions dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional), 85 milions d’euros del Pla de barris en els barris barcelonins de la franja del Besòs, 60 milions per a equipaments i millora de la connectivitat, i finalment 30 milions  en escoles i millora de l’espai públic.