Dacha Atienza, cap de Col·leccions i Recerca del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que un bioblitz és un projecte de ciència ciutadana, en què els participants ajuden els científics a recollir dades.

En el cas del Bioblitz de Barcelona es pretén obtenir dades científiques relatives a la biodiversitat que podem trobar a l’entorn i dins de la mateixa ciutat de Barcelona.

Les jornades començaran divendres 19 de maig,  dia destinat al públic escolar d’ESO i batxillerat, i s’allargaran tot el cap de setmana amb itineraris i activitats formatives obertes al públic general.

Mitjançant els  itineraris biològics es pretén que grups de persones no professionals en l’àmbit de la biodiversitat treballin plegats amb un científic especialista en alguna matèria (ocells, rat-penats, insectes, etc.) i que elaborin conjuntament llistats de biodiversitat.

Un altre tipus d’oferta d’aquestes jornades són activitats complementàries com, per exemple, tallers per conèixer el cant dels ocells, aprendre  a construir caixes niu o fer visites guiades al Jardí Botànic Històric.

Les activitats són gratuïtes i es duran a terme al Jardí Botànic Històric. Començaran dissabte a les nou del matí amb un itinerari per tal d’identificar ocells, i finalitzaran diumenge a les 15 h. Dissabte s’allargaran fins a les 23 h amb un itinerari per identificar papallones nocturnes com a darrera activitat programada.

La majoria d’activitats duren entre una hora i mitja i dues hores, són totalment obertes al públic per bé que cal inscriure-s’hi http://bioblitzbcn.museuciencies.cat/ on també es poden consultar totes les activitats programades.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera a Dacha Atienza a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm: