El futur de la planta de Nissan

Uns 200 treballadors de la fàbrica de Nissan de la Zona Franca van tallar dimarts al vespre l’avinguda Diagonal. La plantilla protesta perquè l’empresa els ha anunciat que, a partir del mes de maig, deixarà de fabricar la “pick-up” de Mercedes a Barcelona. Ho comentem amb Javier Turrillo, coordinador de CGT-Nissan:


Ultimàtum a Airbnb i HomeAway

L’Ajuntament de Barcelona ha advertit a Airbnb i HomeAway que les tornarà a multar, si continuen anunciant pisos turístics il·legals a les seves plataformes. Això, després que fa unes setmanes uns veïns de Ciutat Vella denunciessin amenaces i agressions per haver delatat un apartament que funcionava sense llicència. En parlem amb Daniel Pardo, de l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic.


Comença el judici contra els encadenats al TSJC

Aquest dimecres, comença a l’Audiència de Barcelona el judici contra 13 membres dels CDR que es van encadenar a les escales del Palau de Justícia de Barcelona, el 23 de febrer del 2018. La fiscalia els demana penes de fins a dos anys i mig de presó pels presumptes delictes de desordres públics, desobediència i resistència a l’autoritat. En parlem amb un dels advocats d’Alerta Solidària, Xavier Monge.


L’estat dels mercats de Barcelona

La Boqueria celebra 180 anys d’història. Actualment, 27 dels 38 mercats alimentaris de la ciutat ja estan renovats i n’hi ha cinc més que estan remodelant-se per adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors. Tot plegat, en un any, aquest 2020, marcat per l’augment de les taxes municipals als comerciants i la reducció del pressupost per part de l’Institut Municipal de Mercats. En parlem amb:


Xarxes

El més destacat de l’actualitat a les xarxes socials, amb el Toni Noguera.


Esports

El Carles Alcoyent ens parla de la crisi oberta al Barça entre Messi i Abidal i de la recaiguda de Dembelé, entre d’altres notícies.


La Fonoteca

El Nil Via ens fa memòria de la cultura de la música màquina i la seva relació amb la ciutat de Barcelona:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: