Comencem la setmana descobrint al ‘Hashtag Barcelona‘ el fenomen dels e-Sports. Un negoci que ha despertat l’interès de clubs com el Barça i que fins i tot el COI es planteja que esdevinguin esport olímpic. Aquest dilluns a ‘El matí de Barcelona‘, també parlem de la decisió del govern espanyol de retenir el vaixell d’Open Arms al port de Barcelona i escoltem la resposta de la síndica de greuges als afectats per les restriccions de trànsit que entraran en vigor al 2020 per les mesures anticontaminació.


El boom dels esports electrònics

Amb  gairebé 200 milions de seguidors al món i  un negoci de prop de 1.500 milions d’euros, el fenomen dels esports electrònics és tan important que fins i tot el COI s’ha plantejat si poden convertir-se en esport olímpic. Els e-Sports van tenir un paper protagonista a l’edició passada del BCN Games World. Aquest dilluns en parlem al ‘Hashtag Barcelona’ amb:

  • Roc Massaguer, periodista i youtuber, conegut com a Outconsumer, i col·laborador del programa ‘btv esports’
  • Jordi Orteu, director de l’empresa Esports Media Rights i d’eFootballPro, la primera lliga d’esports electrònics amb equips de futbol professionals
  • Àlex Barbarà, consultor legal en Dret Digital i e-Sports

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:

 

Les restriccions circulatòries

A només un any per què entrin en vigor les mesures anticontaminació a Barcelona i la seva àrea, els afectats consideren que és injust que l’alternativa sigui haver de comprar un cotxe nou i demanen poder adaptar els vehicles contaminants per poder continuar circulant al 2020. Així li han traslladat a la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, que ha estimat parcialment la seva petició:

L’Open Arms, retingut a Barcelona

El govern espanyol ha decidit retenir el vaixell d’Open Arms al port de Barcelona. En parlem amb la portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Pascale Coissard:

Esports

Repassem la victòria del Barça ahir al Camp Nou contra l’Eibar (3-0) i els resultats dels equips barcelonins de Tercera Divisió, amb el company del ‘btv esportsCarles Alcoyent:

L’actualitat a les xarxes

Les xarxes bullen amb les agressions feixistes per tot Catalunya, però especialment a Barcelona, on han plogut ous i on també, tristament, s’hi ha sumat una agressió homòfoba. A més, un candidat a alcalde diu que s’haurien de construir pisos al mar per solucionar el problema de l’habitatge a Barcelona. Els ànims milloren gràcies a Leonardo Dantés i la seva última creació. Tot plegat, ens ho explica el Toni Noguera:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: