La pelleteria La Sibèria celebra els 125 anys desfilant a la passarel·la 080. La quarta generació d’aquest negoci familiar assegura que té molt present el bagatge dels seus antecessors. Tot i això, ha creat la marca VM per deixar clar que tampoc no renuncia a la modernitat. VICTÒRIA ESPAR, quarta generació de La Sibèria "Ens va semblar que aquesta passarel·la era la millor manera per presentar, per mostrar, que estàvem aquí, que creàvem unes col·leccions que anàvem amb la moda." La tècnica de la confecció de les pells ha canviat molt al llarg dels anys i també les modes. El fundador de la pelleteria, originari de Balaguer, va aprendre l’ofici a París i amb 21 un anys va tornar a Barcelona per obrir la botiga el 1871. La Sibèria va ser la primera pelleteria d’aquest estil a l’estat i actualment és una de les més antigues d’Europa. VICTÒRIA ESPAR, quarta generació de La Sibèria "El Josep Picó i Rebert va fundar la pelleteria en un moment en què Barcelona estava efervescent, de canvis, s’havia inaugurat el Parc Güell, hi havia hagut la primera Exposició Universal, llavors era un bon moment." L’establiment de la Gran Via amb la rambla de Catalunya es va inaugurar el 1907, en plena expansió de l’Eixample. L’estil d’art déco, obra de Carles Rojas, data dels anys 1918-1919, i es va conservar en la reforma dels anys 50. Els actes del 125è aniversari continuaran per la tardor, quan La Sibèria farà una activitat amb els seus clients.

Josep Ticó va fundar la pelleteria La Sibèria a Barcelona el 1891, ara fa 125 anys. Nascut a Balaguer, es va formar a la firma parisenca Can Revillon. Amb 21 anys va tornar a Barcelona i va obrir el primer establiment al carrer de la Portaferrissa. Més tard, va traslladar el negoci al carrer de Petritxol i el de Santa Anna. Va ser el 1907 quan es va instal·lar definitivament a la rambla de Catalunya.

La Sibèria va ser la primera pelleteria de Barcelona i de tot Espanya. Pionera en la confecció de peces de vestir i abrics de pell, amb la Gran Guerra va créixer vertiginosament i va guanyar un dels premis de l’Exposició Internacional de 1929. A més, per l’establiment han passat personatges com ara Dalí, Picasso o Miró.