Els responsables de la plataforma, en què els particulars poden llogar el pis sencer o habitacions a turistes que vénen de vacances a la ciutat, han mostrat la seva predisposició a treballar amb l’Administració per impulsar un marc normatiu que reguli aquest tipus d’allotjaments de forma diferenciada dels apartaments turístics. També demanen que es pugui fer la retenció d’impostos a través de les plataforma i estan oberts a pagar la taxa turística.

La companyia ha experimentat un augment de clients espectacular, ja que quasi 900.000 turistes van llogar una habitació o bé tot l’habitatge habitual d’un veí de Barcelona durant el 2015, davant dels 227.000 de 2013. Segons dades de l’empresa, la gran majoria d’amfitrions són particulars que comparteixen la casa on viuen, tenen una edat mitjana de 38 anys i ingressen uns 5.100 euros allotjant viatgers uns 60 dies a l’any. Actualment, a Barcelona hi ha uns 16.000 anuncis d’Airbnb i, segons dades de l’empresa, la gran majoria de propietaris comparteixen la seva residència principal per guanyar uns diners extres i no són professionals dedicats a l’allotjament turístic.

Pel que fa als hostes, la mitjana d’edat és de 34 anys, viatgen en grups de dues o tres persones i s’allotgen una mitjana de quatre nits. Airbnb afirma que el 64 % ho fa en barris fora de Ciutat Vella. Barcelona és actualment el quart destí dels clients d’Airbnb, per darrere de París, Londres i Nova York.