Gambes, escamarlans, lluç i rap són algunes de les espècies que es poden adquirir a la subhasta que es fa a primera hora de la tarda a la Llotja de Barcelona. Cada caixa de peix surt a la venda, els clients l’observen des de la graderia i seleccionen el producte que desitgen un cop consideren que el preu és acceptable. És una de les activitats que han conegut les famílies que s’han inscrit a la visita guiada d’aquest dimecres a la tarda.

Els ha acompanyat Antonio Caparrós, armador de pesca, que també els ha mostrat com arriben els pesquers a port i descarreguen la mercaderia. Tot plegat, perquè el ciutadà recordi que, a la ciutat, encara treballen pescadors. “Ens crida l’atenció que tothom vagi al Maremagnum, 70 metres més enllà, i desconegui que a Barcelona encara hi ha pescadors”, explica.

Caparrós creu que donar a conèixer l’ofici a la ciutadania enriqueix, i per això ja fa un parell d’anys que la confraria col·labora en activitats d’aquest tipus. A Barcelona, la pesca ha fet un gir amb el pas dels anys. “Han canviat moltes coses, des de les maniobres de les embarcacions fins a la seguretat. El relleu generacional en l’ofici està arribant a la seva fi“, assegura.

La visita l’ha promogut la Fundació Tàpies en el marc de l’exposició del fotògraf Allan Sekula, un artista estatunidenc que va retratar el món marítim a diferents països. La mostra es pot veure fins al 25 de setembre.