El nou mercat renovat de la plaça del Mercadal, a Sant Andreu, es va estrenar el setembre del 2022 però ara s’hi han hagut de fer petits canvis per evitar l’entrada directe del sol. S’hi han col·locat uns vinils als vidres de la façana i així el sol no enlluerna els paradistes d’una part del mercat. També s’hi ha col·locat una lona just a la porta d’entrada, de manera provisional, que aviat serà substituïda per un tendal abatible.

Apujava la temperatura dels aliments

Segons els paradistes, és a la tarda quan el sol incideix més directament a les parades properes a la façana de vidre del carrer de Montpeller, una de les principals. Els comerciants asseguren que feia incrementar la temperatura dels aliments que tenien a l’aparador. “El congelat se m’escalfava i els ous també, em pujava la temperatura del congelador tres o mes graus quan tocava el sol”, explica la paradista Beatriz Costa.

Per reduir aquesta incidència directa, Mercats ha instal·lat uns vinils a la part del vidre de la façana. A més, també s’hi posarà un tendal abatible a la porta d’entrada. De moment, però, hi ha una lona provisional.

L’àrea DUM tapa una de les entrades del mercat

En la mateixa façana on s’ha posat la lona, la que dona al carrer de Montpeller, també aparquen ara les furgonetes. És la nova ubicació de l’àrea de distribució de mercaderies, conegudes com a DUM, que abans estava als laterals. Segons expliquen des del mercat, l’entrada queda pràcticament invisibilitzada i provoca embussos de trànsit sobretot per l’acumulació de proveïdors que aparquen i volen descarregar al mercat i botigues de la plaça.