Mercat de la Boqueria

(ACN) El Mercat de la Boqueria i 12 mercats més de diferents països del món han subscrit una petició per sol·licitar a l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) que reconegui aquests equipaments comercials com a Patrimoni de la Humanitat. Representants dels 13 mercats han signat el document aquesta setmana a Florència, amb motiu del 150è aniversari del Mercat Central de Sant Llorenç, situat a la ciutat italiana.

El president de La Boqueria, Jordi Mas, ha destacat durant l’assistència al congrés que el reconeixement de la Unesco garantiria la preservació i la protecció dels mercats “com a estaments històrics”.

Preservar l’essència del mercat

“Juntament amb la resta de representants hem acordat la necessitat d’impulsar accions per protegir la identitat dels nostres mercats i reflexionar sobre el mercat del futur”, ha destacat Mas.

L’Ajuntament de Barcelona i la direcció de la Boqueria treballen en l’elaboració d’un pla de futur per preservar l’essència de l’espai com a mercat del fresc. La direcció té clar, però, que l’enclavament enmig de la Rambla comporta la visita de moltes persones de diversa procedència.

Sobre aquests reptes, el president de La Boqueria ha apostat per potenciar la gastronomia a les parades, de tal manera que es pugui “diversificar l’oferta sempre basada en productes frescos i de qualitat” per “satisfer tant els turistes com els clients locals de tota la vida”.

A més de La Boqueria, han assistit al congrés el mercat de la Esperanza de Santander, el mercat Torvehallerne KBH de Copenhague (Dinamarca), el Nishiki Market de Kioto (Japó), l’Oslo Mathallen (Noruega), el Malmø Saluhall (Suècia), el mercat de Cork (Irlanda), el Markthalle Neun de Berlin (Alemanya), el Nami Market de Riga (Letònia), el Mahane Yehuda Market de Jerusalem (Israel), el Mercato delle vettovaglie de Livorno (Italia) i el MEQ de Follonica (Itàlia).