El personal de Parcs i Jardins ha protestat de nou aquest dimarts contra el torn de tarda que l’empresa municipal ha decidit implantar per fer front a la sequera. Segons el sindicat CGT, aquesta mesura és una imposició “absolutament innecessària si s’hagués fet la previsió adequada i s’hagués posat els recursos que corresponen” per gestionar la situació de sequera. Els treballadors asseguren que “és la conseqüència d’una mala gestió dels recursos i d’un exercici de màrqueting polític“. “És una mesura ineficient per fer una tasca que es podria fer al matí”, explica Fani Portolés, delegada de la CGT.

Així, un grup de treballadors s’ha manifestat a la plaça de Sant Miquel aquest dimarts al matí coincidint amb la reunió que el Consell d’Administració de Parcs i Jardins té prevista a l’Ajuntament. La plantilla demana a l’Ajuntament que faci marxa enrere i retiri l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors que ha permès la modificació dels horaris del personal per fixar el nou torn de tarda.

Dificultats en la conciliació: “Trasbalsa la vida de tothom”

Pel sindicat, aquest torn, que fins ara no existia, representa una modificació substancial de les condicions de treball i comporta que els treballadors no puguin tenir conciliació familiar i laboral. “Afecta molt les famílies, és un desgavell”, lamenta Carles Castellano, delegat de la Intersindical a Parcs i Jardins.

Segons Portolés, el torn de tarda afecta unes 450 persones, ja que cada dia més d’un centenar de persones treballen en el torn de tarda, però s’organitzen per quinzenes rotatòries. “La gent té la vida muntada i això trasbalsa la vida de tothom“, diu sobre els problemes de conciliació generats pel canvi horari.

Altres protestes al febrer

Durant el mes de febrer, quan es va posar en marxa el torn de tarda, el personal de Parcs i Jardins ja va protagonitzar diverses jornades de vaga parcial i protestes al carrer per mostrar-hi la seva disconformitat.