La 33a edició del 080 Barcelona Fashion ha arrencat aquest dimarts donant protagonisme a la innovació i la creativitat al Recinte Modernista de Sant Pau. El certamen l’ha obert la desfilada de la marca d’Igualada Scorpion amb la col·lecció “Re-connection”, en què el punt i els fils de llana tenen una gran presència. Una de les peces estrella que han presentat són els maxivestits.

Foto: Scorpion

Sita Murt, “100 anys teixint el futur”

L’altra protagonista de la jornada ha estat Sita Murt que aquest 2024 celebra els 100 anys. La desfilada de la marca duu el nom de “100 anys teixint el futur“. Es tracta d’una col·lecció en què el color cru i el negre conviuen amb colors neutres i incorporant tocs de verd eucaliptus, colors mantega i mel. Com sempre, el punt es converteix en el centre d’aquesta col·lecció, en què es barregen tipus de fils i textures.

La tarda d’aquesta primera jornada també ha comptat amb les propostes de Hoss Intropia, amb teixits frescos, colors càlids que en ocasions juguen amb les transparències. Cal destacar també la desfilada de Lola Lola Casademunt by Maite amb una col·lecció molt artística però que manté el segell característic de la marca amb els colors i estampats molt vius.

080 Aesthetics

Una de les novetats de la passarel·la és el 080 Aesthetics, un espai dedicat a l’art digital i la música. L’activitat es concentra al pavelló de la Puríssima, on es reuneixen artistes de renom internacional vinculats al món de la moda. L’objectiu és presentar un espai de reflexió sobre el futur del sector i oferir al públic una experiència creativa diferent que combina art, música i tecnologia. A banda, s’hi pot veure l’exposició comissionada per l’estudi de Misato Kindness, on es reuneixen artistes de diferents disciplines. La mostra estarà amenitzada amb música en directe de DJ.

El certamen de moda s’allargarà fins al 12 d’abril i s’hi podran veure les desfilades de 24 dissenyadors.