La cooperativa Propis i propers, del barri de Sant Antoni, s’encarrega de repartir el correu i les comunicacions internes als Encants del mercat. Són les parades de roba i complements, merceria, roba de la llar i tota mena d’accessoris situades al llarg del perímetre del Mercat de Sant Antoni. La cooperativa és una iniciativa impulsada des de l’ONG De Veí a Veí.

Repartiment setmanal

Cada dimecres, l’Anna o la Inés recullen el correu de l’oficina del president dels Encants de Sant Antoni. Després, el reparteixen per les diferents parades. És la solució que han trobat des que, amb la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni, el repartiment de correspondència es va deixar de fer com abans. “Era massa feina pel que he vist i llavors vam haver d’improvisar alguna cosa”, explica Joan Mestre, el president dels paradistes, i “vam pensar que seria una bona idea treballar plegats amb la cooperativa del barri”. És per això que, des de fa gairebé un any, la cooperativa Propis i Propers reparteix la correspondència entre les parades dels Encants de Sant Antoni.

Més d’un centenar de parades

Les “correus” recorren les 105 parades distribuïdes al llarg del perímetre del mercat. “Nosaltres agafem aquestes cartes, les ordenem per carrers, perquè així és molt més fàcil la feina i no haver d’anar d’a munt cap a vall, i les anem repartint”, explica Anna Franco, una de les repartidores.

El repartiment de correspondència als Encants de Sant Antoni és una mostra de la diversitat de llocs de feina que poden oferir des de la cooperativa Propis i Propers, una entitat arrelada al barri.