La concentració de pubs i sales de ball al Port Olímpic -i entorns- s'ha convertit en la imatge insígnia d'aquesta zona de la ciutat. Un model que atreu sobretot grups, de comiat de solter o festes privades, i que ha fet que cada cop s'hi apropin menys barcelonins. Els restauradors de la zona comparteixen que cal orientar el projecte cap a una oferta d'oci més atractiva i propera per als barcelonins. ROGER PALLAROLS, president del Gremi de Restauració de Barcelona "El model d'un moll obert de dia i un moll obert de nit no és un model de futur. Aspirem a tenir un Port Olímpic on els barcelonins se'l facin propi, amb un potent oferta de restauració, com ja existeix, i amb una potent oferta d'oci, on segurament anirem a menys oci però de més qualitat." Els bars i restaurants del Port Olímpic asseguren que la infraestructura necessita diverses reformes urgents, que xifren al voltant dels 40 milions d'euros, i demanen que el nou pla director no posi en perill la supervivència dels negocis actuals i dels gairebé 1.500 llocs de treball que s'hi generen. ALFONS HERRERO, president d'Abroport "Ja ens corre una urgència, lògica, perquè estem parlant d'un termini que està a prop, que és el 2020. Hi ha molts llocs de treball que estan en joc i és molt important." Els veïns, que des de fa anys denuncien problemes d'incivisme, sorolls i baralles ocasionals, reclamen tenir veu pròpia en la definició del futur Port Olímpic, i que s'hi reservi més espai d'ús públic. JORDI GIRÓ, president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica "Es parla molt dels veïns, però amb els veïns no hi han parlar ni els uns ni els altres, i és molt important. No només el tipus de negocis que hi ha d'haver sinó també els usos. Les concentracions de qualsevol tipus de negoci acaben portant al conflicte." Inaugurat l'any 1992, i a punt de celebrar 30 anys, el Port Olímpic afronta un horitzó de transformació global.

El model d’oci nocturn del Port Olímpic, on són habituals les festes privades i els comiats de solters, farà un gir. Així ho volen els veïns i restauradors de la zona, que aposten perquè l’oferta d’oci sigui atractiva per als barcelonins.

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, confia a disposar d’una “potent oferta de restauració” que també inclogui oci però “menys i de més qualitat”. Proposen reformar la infraestructura i repensar-la de cara a 2020 per no posar en perill els 1.500 llocs de treball que hi ha.

Els veïns també reclamen tenir veu pròpia en la definició del Port Olímpic. Fa anys que denuncien problemes d’incivisme i demanen que hi hagi més espai d’ús públic.