NACHO GIRALT, fotògraf de viatges i publicista “Des de sempre hem viatjat amb la família i al final sempre era jo qui portava la càmera i sense buscar-ho, al final, he anat fent fotos.”. Són fotografies de cares i paisatges fetes pel Nacho Giralt. Cadascuna porta el títol del color predominant, en l'idioma original del país. Ara es poden veure al Centre Cívic Pere Pruna sota al títol “A 50 mil·límetres del món”. NACHO GIRALT, fotògraf de viatges i publicista “Ja m'ho diuen que a alguns els fa molta enveja quan vénen a veure aquí les fotografies. Perquè clar, veus molts països en molt poc de temps. Veus de cop i volta, una foto de Japó al costat d'una de Madagascar. I és clar, són llocs tant diversos un de l'altre, que sí que ensenyes el món en un espai reduït.” El Nacho és un fotògraf autodidacte. En aquesta exposició recull instantànies de viatges dels últims quatre anys. Entre altres països, n'hi ha de Madagascar, Indonèsia o el Marroc, on va fer aquesta foto. NACHO GIRALT, fotògraf de viatges i publicista “Vaig veure aquest grafit aquí a la paret. I vaig pensar que l'havia de retratar juntament amb algun personatge que passés per allà. I és més que res per expressar la denúncia des del meu punt de vista, del tractament de la dona, amb un país com és el Marroc.” La 50 mil·límetres és l'òptica que més li agrada. Un objectiu que l'obliga a estar molt a prop i a formar part de la fotografia. L'exposició es podrà veure fins al 28 de juliol.

Des de Madagascar fins al Japó, passant pel Marroc i Indonèsia. Les instantànies de Nacho Giralt, exposades al Centre Cívic Pere Pruna, ensenyen la mirada propera que el fotògraf autodidacta adopta a través d’un objectiu de 50 mil·límetres. Un tipus d’òptica que l’obliga a estar a prop del que captura i que mostra la bellesa en la seva expressió més pura.

Tot i ser jove, no és el primer cop que Nacho Giralt exposa les seves fotografies. Des de ben petit duu una càmera amb ell -fins i tot quan feia viatges en família- i això li ha permès retratar desenes d’indrets diferents. La darrera exposició de Giralt, “A 50 centímetres del món”, fa explícit quin és el seu tipus d’objectiu predilecte i mostra la mirada íntima i propera que ha adoptat durant els viatges que ha fet els últims quatre anys.

Hi ha instantànies de Madagascar, Indonèsia, Tailàndia o el Marroc, entre altres països. També n’hi ha de retrats, de paisatges i d’escenes quotidianes. Sempre amb un estil senzill i on el color n’és el protagonista. De fet, totes les fotografies porten per títol el color predominant a la imatge, escrit en l’idioma original del país on va ser presa.

Giralt explica que “A 50 mil·límetres del món”, que es podrà veure al Centre Cïvic Pere Pruna fins al 28 de juliol, desperta una certa enveja entre els espectadors: “Són llocs tan diversos l’un de l’altre… Ensenyes parts del món en un espai reduït”. Prèviament, el jove fotògraf -tot i ser publicista de professió- ja havia exposat a altres centres cívics de la ciutat, com el de Drassanes o el de Can Castelló.