L’assemblea d’afiliats d’USOC que es va celebrar dissabte ha fet que el sindicat, tot i el trencament de les negociacions amb Nissan, s’hagi reunit aquest dilluns amb representants del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Així ho han anunciat fonts del sindicat en una nota de premsa enviada els mitjans, en què demanen a CCOO i UGT que se sumin a l’acord i “facin un exercici de responsabilitat (…) amb l’objectiu de traslladar-lo a Nissan Europa i veure si la decisió anunciada divendres és reversible”.

Els representants d’USOC afirmen que l’acord el van tenir “molt a prop la setmana passada i que no es poden permetre deixar escapar aquesta oportunitat” i alerten que “la no adjudicació d’aquest nou producte, sumat a la finalització de fabricació del Pathfinder i Trafic el 2014, generarà un excedent de treballadors, no només temporals sinó també indefinits actuals”.

BTV ha parlat amb fonts de Nissan per saber si aquest gest d’apropament d’USOC, que és vist per la multinacional com una marxa enrere, pot fer que la planta de la Zona Franca torni a optar a la fabricació del nou vehicle de passatgers. Un dels portaveus de l’empresa, però, ho ha descartat aquest dilluns i ha afirmat que la decisió de l’empresa nipona de descartar Barcelona per fabricar el turisme és “definitiva”.