La crisi econòmica  al sector de la construcció ha portat l’organització del Construmat a buscar nous projectes a fora de les nostres fronteres. Durant el 2011 les vendes a l’exterior  va arribar als 16.455 milions d’euros, cosa que va representar un 7,7% del total de les vendes i la creació de 125.000 llocs de treball.

Un dels projectes més llaminers que es presentaran al Foro Contract serà la construcció del nou barri marítim de Puerto Madero, a Buenos Aires, l’Argentina. Aquest projecte en concret tindrà una inversió de 776 milions d’euros.

Altres projectes interessants són l’eliminació de les faveles del Brasil, amb un pressupost de 3.332 milions d’euros. També hi ha el projecte immobiliari i turístic de Costanera Center, a Santiago de Xile, que partirà d’un pressupost de 450 milions d’euros; o la construcció d’un altre complex turístic a Altamira del Mar, a la Costa del Carib de Cartagena d’Índies, a Colòmbia; així com la reconstrucció de l’Habana Vella, a Cuba, amb un pressupost de 90 milions d’euros.

Altres novetats del proper Construmat seran el programa VIP Hosted Buyers, que facilitarà les reunions entre les principals cadenes internacionals de distribució i els expositors, així com també el fòrum Construmat Innovation Center, que estarà coordinat per l’Institut de la Tecnologia de la Construcció de Catalunya, que facilitarà el llançament dels prototips que presentin els centres tecnològics de la construcció.

De moment, ja han mostrat interès per comprar alguns d’aquests projectes, empreses com la francesa Castorama i Saint Gobain o l’alemanya Raab-Karcher i  Hotchief.