(ACN/Redacció) Els treballadors de CCC Barcelona Digital Services, una empresa subcontractada per Meta a la capital catalana, han avalat aquest dilluns l’acord d’ERO pactat entre la companyia i els sindicats. La plantilla també ha decidit desconvocar les mobilitzacions previstes per a aquesta setmana en protesta de la decisió de la firma, encarregada de moderar els continguts de Facebook i Instagram en castellà i portuguès.

Segons ha informat UGT, la plantilla ha aprovat en assemblea el preacord tancat divendres passat. D’aquesta manera, es rebaixa a 251 el nombre d’afectats per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO). S’exclou dels acomiadaments els empleats vulnerables i s’aprova aplicar indemnitzacions de trenta dies per any treballat.

La subcontracta de Meta a Barcelona —la tecnologia de Mark Zuckerberg abans anomenada Facebook— va presentar un ERO per acomiadar 334 treballadors, al·legant una disminució del volum de feina, en línia amb el que han fet altres tecnològiques. El preacord redueix a 83 el nombre d’acomiadaments, i el 70 % podran inscriure’s a l’ERO de manera voluntària, mentre que el 30 % restant ho decidirà per l’empresa. També s’ha pactat una indemnització mínima per a tots de 1.500 euros bruts.