Autoria: Port de Barcelona
Cotxe a les instal·lacions del Port de Barcelona

El nombre de vehicles nous arribats al port de Barcelona entre gener i juliol del 2023 s’ha disparat i ha augmentat un 67,4 % en comparació amb els mateix mesos del 2022, segons un comunicat emès aquest divendres per la institució. En concret s’han comptabilitzat 482.904 unitats, del total de 38 milions de tones de mercaderies que han passat pel port de Barcelona en aquest temps.

Segons explica el comunicat, el comportament del tràfic de mercaderies del port durant aquest 2023 ha experimentat un descens del 10,6 % respecte al mateix període del 2022. Entre les causes hi ha un comerç mundial llastat per la guerra d’Ucraïna, la inflació elevada i la incertesa dels mercats financers.

Amb tot, han augmentat els contenidors plens un 21,3 %, fruit de la millor situació de l’economia espanyola respecte a la de la resta de la Unió Europea. Els sòlids a granel també han experimentat un increment del 15,9 %, degut al bon comportament de les exportacions de ciment i de sal i les importacions de cereals i farines. En canvi, en el grup dels líquids, el moviment ha experimentat una caiguda del 18,7 % a causa del descens dels trànsits d’hidrocarburs.

1,8 milions de creueristes

Quant al passatge, al port de Barcelona entre gener i juliol s’ha registrat un moviment de 2,75 milions de persones, una xifra que suposa un creixement del 51,4 % respecte a l’any 2022. En el cas dels ferris, han passat pel port de Barcelona 917.243 passatgers. Pel que fa als creuers, el moviment ha estat d’1,8 milions de persones.