EFE/ Redacció El comitè de CCC Barcelona Digital Services, empresa subcontractada per Meta, ha arribat a un preacord amb l’empresa per rebaixar de 334 a 251 els acomiadaments inclosos a l’expedient de regulació d’ocupació. Durant aquest cap de setmana, els treballadors votaran sobre el pacte, que es va tancar ahir amb l’empresa i, si finalment és ratificat, suposaria la desconvocatòria de les mobilitzacions previstes.

Barcelona, la nova xarxa social de Meta que podria plantar cara a Twitter
Si bé el nom de Barcelona s’està utilitzant actualment per desenvolupar la nova aplicació, es desconeix si serà el nom definitiu

La subcontracta de Meta —la tecnologia de Mark Zuckerberg abans anomenada Facebook— a Barcelona va presentar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 334 treballadors, al·legant una disminució del volum de treball, en línia amb el que han fet altres tecnològiques. El preacord redueix en 83 el nombre d’acomiadaments, i el 70 % podran inscriure’s a l’ERO de manera voluntària, mentre que el 30 % restant serà decidit per l’empresa. També s’ha pactat una indemnització mínima per a tots de 1.500 euros bruts.