Des del 28 de març, l’enginyer de programari Alessandro Paluzzi ha filtrat informació del que inicialment es va conèixer com a Project 92 i que més endavant s’ha acabat coneixent com a Barcelona. Segons Paluzzi es tracta del nom que Meta —l’empresa de Mark Zuckerberg que es troba darrere de Facebook i Instagram— posarà a la seva nova xarxa social que vol plantar cara a Twitter. A la piulada es pot llegir, “#Instagram està treballant en una nova aplicació anomenada ‘Barcelona’. Em pregunto si és el nom en clau de la seva nova xarxa social basada en text amb què competir amb #Twitter”.

Què en sabem fins ara?

Si bé ara mateix l’ús experimental de Barcelona està limitat a un grup molt reduït d’usuaris sembla que ja n’han transcendit alguns detalls. D’entrada el màxim de caràcters que permet l’aplicació serà de 500 i tot apunta que també es podran escriure fils. Tot i que Barcelona funcionarà com una xarxa social descentralitzada estarà especialment integrada amb Instagram, de fet es creu que la publicació de contingut es podrà fer de manera simultània a les dues xarxes com també la utilització del mateix nom d’usuari.

Segons Paluzzi, Barcelona podria ser el nom definitiu de l’aplicació, “al menú se li ha canviat el nom per Barcelona, per la qual cosa aparentment no és el nom en clau sinó el nom real de la nova aplicació.”