JOSÉ PASTO, portaveu de CGT al Comitè d'Empresa de B:SM "Esto es el primer paso de un proceso que irá creciendo. Llegadas estas fechas es difícil, porque es agosto, pero a partir de septiembre continuaremos en la lucha exigiendo lo que nos están robando ya que nosotros no somos funcionarios, somos trabajadores de una empresa mercantil con un convenio vigente que la empresa se está saltando completamente." GENARO VILLAGRASA, membre del Comitè d'Empresa de B:SM "Entendemos que ya hemos aportado, que ya tenemos algo que es la no subida del IPC también conveniada y que además ahora se nos vuelve a castigar quitándonos la paga de Navidad y disminuyéndonos el sueldo."

Al voltant de 200 treballadors de Barcelona Serveis Municipals (B:SM) s’han concentrat aquest dilluns tant al matí com a la tarda davant de la Sagrada Família per protestar contra la decisió de l’empresa d’aplicar el decret de retallades del govern de Rajoy per al sector públic.

El personal de B:SM s’ha manifestat per mostrar rebuig a la decisió de la direcció, que els aplicarà les retallades decretades pel govern per al sector públic, concretament els eliminarà la paga de Nadal i els aplicarà un descompte a les nòmines mensuals fins al desembre. Els treballadors critiquen que es prenguin aquestes mesures tot i no ser funcionaris i denuncien que tenen un conveni col·lectiu que l’empresa no respecta.

Després de la concentració, han tallat el trànsit en un recorregut pels carrers que envolten la Sagrada Família. La mobilització s’ha repetit a la tarda i hi han participat unes 200 persones.