La Plataforma pel Dret a la Salut està formada per més de 50 entitats i va néixer amb l’objectiu de coordinar les accions de protesta contra les retallades en sanitat. Critiquen que el reial decret aprovat pel govern de Madrid el 20 d’abril se suprimeix el dret a la salut com a dret universal, introdueix barreres econòmiques en l’accés als trasplantaments i redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la salut pública. A més de les conseqüències, es queixen que el govern hagi introduït aquests canvis amb un reial decret, sense fer un debat al Congrés dels Diputats.

Critiquen, a més, la modificació de la llei de l’avortament i denuncien que el copagament suposa més medicaments fora de la cobertura de la Seguretat Social. A més de les pancartes, han construït un euro gegant per denunciar, simbòlicament, el que consideren un “repagament” de la sanitat.

La protesta està secundada per persones de perfils molt variats: representants de l’assemblea d'”indignats” de la Verneda, famílies o persones immigrants sense papers. El grup majoritari són ciutadans majors de 40 anys. Una de les consignes que més s’ha escoltat és “sanitat per a tothom”. També s’hi han escoltat crítiques per al conseller de Salut, Boi Ruiz.

La manifestació ha recorregut els carrers del barri del Raval, ha baixat per la Rambla i ha tombat pel carrer de Ferran fins a la plaça de Sant Jaume, on s’ha llegit el manifest de la plataforma.