L'aprovació d'expedients de regulació d'ocupació no dóna treva als treballadors. En els primers cinc mesos de l'any, han crescut un 84% si es compara amb el mateix període de 2011. Un increment que s'ha vist reflectit en tots els sectors de l'economia. On més ERO s'han registrat és en el sector dels serveis, on ja superen els 1.300. La xifra més preocupant, però, és a la indústria, on els expedients de regulació han deixat sense feina més de 21.000 persones, el doble en relació amb l'any anterior. La construcció tampoc no s'escapa amb més de 400 ERO. CRISTINA FACIABEN, Socioeconomia de CCOO de Catalunya "Cap de les dues reformes laborals no ha servit, en absolut, per millorar les condicions en el mercat de treball. Aquella volguda, aquella pretesa reducció de la segmentació del mercat de treball entre fixos en bones condicions i temporals precaris no ha estat ni de bon tros un èxit." Des de Comissions Obreres no veuen un bon panorama per al futur. L'ocupació ha caigut més d'un 5% durant el primer trimestre de l'any i el producte interior brut segueix sense aixecar el cap. Per això, el sindicat considera que les retallades i, sobretot, la pujada de l'IVA a partir de setembre, empitjoraran la situació de les empreses i les famílies. JOSÉ CACHINERO, Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO de Catalunya "Los datos que tenemos encima de la mesa son muy preocupantes, porque esa recuperación económica no existe, el crédito ése no llega a las empresas ni a las familias. Y, por tanto, las empresas seguirán haciendo ajustes." Comissions Obreres recorda també que nou de cada 10 contractes nous són temporals.

Durant els primers cinc mesos de l’any s‘han autoritzat 2.826 expedients de regulació d’ocupació. Si es compara aquesta xifra amb la de l’any passat, han augmentat un 84%. Això ha afectat directament 40.659 treballadors. Els sectors que més n’han registrat són el del serveis (1.354), la indústria (983) i la construcció (451). Tot i aquestes dades, on més treballadors se n’han vist afectats ha estat a la indústria: 21.490. L’any passat en aquest sector en van ser 10.313. Des de Comissions Obreres es mostren preocupats per la destrucció de treball en el sector de la indústria perquè el consideren com el motor de creixement de l’economia espanyola.

Pel que fa als acomiadaments, han crescut un 3%. Des del sindicat veuen que l’augment ha estat més elevat a partir de la reforma laboral, perquè asseguren que la norma ha donat condicions favorables per als acomiadaments.