Foto: Andrea Zamorano

(ACN) Els transportistes han suspès l’aturada indefinida que va començar aquest dilluns per l'”escàs” seguiment. Així ho ha anunciat aquest dimarts al migdia la Plataforma en Defensa del Transport, convocant de la protesta, en un comunicat, en què assegura que els camioners han patit “persecució, assetjament i coaccions inconcebibles” per part de les autoritats. “No s’ha respectat el dret a l’aturada”, han denunciat els transportistes.

Sense suports de les principals associacions

La protesta no tenia el suport de les principals associacions de camioners (CETM i Fenadismer) ni dels sindicats CCOO i UGT. Tot i això, centenars de transportistes es van manifestar aquest dilluns pel centre de Madrid. A Catalunya l’aturada no ha tingut impacte.

Segona aturada indefinida del 2022

Aquesta organització de transportistes, la Plataforma en Defensa del Transport, ja va organitzar el març passat una aturada que es va mantenir durant 20 dies i que sí que va provocar problemes a les cadenes de subministrament i va afectar bona part del territori nacional. Aleshores, el sector reclamava una millora de drets laborals i protestava contra l’increment de preus com el de la benzina.