L’aturada dels transportistes convocada per la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport de Mercaderies, per a la setmana vinent, no tindrà el suport majoritari de les patronals del sector. Una és Fetransa, que agrupa una desena d’associacions del sector a l’estat.

L’entitat s’oposa a la protesta en considerar que “no es donen les circumstàncies per recórrer a una mesura tan extrema com és l’aturada indefinida del transport del país”, ha explicat a betevé Víctor González, president de Fetransa.

Aturar el transport “té moltes conseqüències”

González apunta que la protesta “té moltes conseqüències” per la manera com s’ha plantejat, emulant les aturades del mes de març. En aquest sentit, recorda que amb posterioritat el Govern va aprovar dos decrets llei —un el mes de març i un altre a l’agost— que preveien millores laborals i econòmiques. En concret, evitar als conductors la càrrega i descàrrega dels camions, la regulació del preu del transport en funció de la variació del cost del gasoil, la sanció a les empreses que triguin a pagar els transportistes i ajudes directes a la renovació de la flota.

És per això que Víctor González destaca que “tres mesos després que s’hagin posat aquestes normes en funcionament no hi ha temps suficient per poder dir que la seva aplicació no ha estat possible”.