(ACN) Els treballadors que controlen l’àrea verda i blava de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) tornen a fer una vaga parcial aquest dimarts, des de les 12.25 fins a les 15.45 h. Ja en van fer una d’igual el 8 de novembre. Aquest migdia, però, desenes de treballadors han fet una protesta davant les oficines de l’empresa al carrer de Calàbria de Barcelona.

Denuncien canvis en les condicions laborals

Els treballadors denuncien que l’empresa es planteja imposar-los condicions laborals noves, com l’obligació de portar moto o treballar en diumenges i festius. “Pretenen que ho fem gratis, sense les millores salarials i laborals que reclamem”, sosté el sindicat. Per la seva banda, fonts de B:SM han defensat que la negociació fa set mesos que “està oberta” i han criticat que els treballadors “no s’hagin mogut de la posició inicial” malgrat les propostes de l’empresa.

L’empresa ofereix suprimir el dia de jornada partida setmanal

Segons l’empresa, s’ha ofert al Tribunal Laboral deixar sense efecte el dia de jornada partida setmanal a partir del 21 de novembre. Diu B:SM que aquest és el motiu principal de les vagues convocades pel comitè i lamenta que “aquest oferiment hagi estat rebutjat per la part social”. Segons la direcció de l’empresa, “hi ha prou elements a la taula negociadora que donen sortida a les reivindicacions plantejades per seguir negociant”.

Sobre la proposta de treballar en diumenges i festius, fonts de l’empresa argumenten que es cobreixen amb personal que s’ofereix voluntàriament i amb hores extres, “una situació que l’empresa vol regularitzar i que implicaria que cada empleat treballés quatre diumenges a l’any retribuïts i la desaparició de la jornada partida”, expliquen les mateixes fonts.

Alerten d’una reducció de llocs de treball

Els treballadors, a banda de les condicions que B:SM està plantejant, també denuncien que “amb l’excusa de la digitalització” s’està “deshumanitzant l’empresa i consumant una reducció de llocs de treball“. “Amb la nova organització del treball s’obvien totes aquelles persones amb dificultats davant les noves tecnologies i que requereixen ajuda. S’abandona la ciutadania imposant un sistema que no tracta directament amb ella, que despersonalitza el tracte, i oblida completament les incidències i necessitats particulars”, afegeix CCOO.

B:SM avisa que, sense acord, s’implementaran les noves condicions

Fonts de B:SM indiquen que la voluntat de l’empresa és “continuar negociant i arribar a un acord satisfactori”. En cas que no s’arribi a un pacte, B:SM va avisar que implementarà el model proposat de forma progressiva a partir del mes de gener.