Ciutat Vella continua perseguint els comerços que incompleixen la normativa. Aquest dijous la Guàrdia Urbana ha precintat la macrobotiga que va obrir la marca de torrons Vicens a la Rambla el passat 12 de setembre. L’establiment, de grans dimensions funcionava sense llicència, segons ha explicat el regidor del districte, Jordi Rabassa. De fet, Rabassa assegura que tampoc no havia demanat permís d’obres per adequar el local.

El regidor ha recordat que el Pla d’usos de la Rambla no permet obrir més establiments amb aquest tipus d’activitat alimentària. La propietat de la botiga ja ha dit que intentarà reobrir aquest negoci aviat.

Diversos requeriments sense resposta

Jordi Rabassa ha detallat que, abans de l’ordre de precintar el local, el districte havia fet diversos requeriments als responsables de l’establiment per incomplir la normativa, sense resposta. Davant d’això, els responsables municipals han procedit al tancament. La Guàrdia Urbana ha precintat el negoci a primera hora del matí d’aquest dijous i ha desallotjat els clients que en aquell moment estaven comprant.

El regidor també ha fet una crida al compliment de la llei i ha lamentat que continuïn apareixent locals que no s’ajusten a la normativa. Rabassa ha lamentat que diligències com aquesta “saturen els serveis jurídics i les inspeccions” del districte de Ciutat Vella.

persiana de la botiga de torrons Vicens a la Rambla amb el precinte de la Guàrdia Urbana

Torrons Vicens: “Jordi Rabassa menteix”

Per la seva banda, Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens, ha explicat en una entrevista a betevé que “van demanar una llicència del negoci fa 10 dies”, fet que l’Ajuntament nega. Malgrat això, Velasco ha acceptat que el consistori encara no els ha atorgat la llicència. Per la seva banda, la propietat titlla de “desproporcionat” el tancament del local, obert des del 12 de setembre sense permís, ja que explica que “el protocol habitual és obrir el negoci una vegada es demana la llicència, per després fer els canvis pertinents si ho demana l’Ajuntament”. Velasco acusa el regidor de Ciutat Vella de mentir: Tot el que ha dit Jordi Rabassa és mentida, perquè el permís d’obres sí que el teníem”, tot i que el consistori explica que feia dies que havien requerit a la botiga aturar les obres. A més, Àngel Velasco acusa Rabassa de “voler tancar els negocis de la Rambla”.

Torrons i xocolates

El producte estrella de la botiga eren els torrons i xocolates de la marca Vicens, que té una llarga trajectòria —des del 1775. De fet, la firma té un establiment emblemàtic ben a prop, a l’avinguda del Portal de l’Àngel, també a Ciutat Vella.