Els treballadors del sector de la neteja han donat el vistiplau al principi d’acord entre els sindicats i la patronal per a un nou conveni col·lectiu. Després de més d’un any de negociacions, la proposta recull les demandes principals dels treballadors. Amb el pacte es desconvocaran les vagues que hi havia previstes per al 14 i 15 de maig.

La lentitud de les negociacions havien fet mobilitzar els treballadors en diverses ocasions i per a aquesta setmana tenien previstes dues jornades de vaga. Els sindicats van anul·lar les convocatòries, en espera de les assemblees convocades per CCOO i la UGT per a aquest dimecres en què s’ha sotmès a votació el principi d’acord signat el 27 de març.

L’aprovació s’ha fet en diverses assemblees territorials a les quatre províncies catalanes, però els resultats han estat molt semblants a tot arreu: el nou conveni ha obtingut una àmplia majoria de vots, segons els sindicats. A Barcelona, ha tingut un suport de 382 vots a favor i 81 en contra.

L’acord és la proposta que va fer la mediació del Departament de Treball i accepta dues de les grans reivindicacions dels treballadors. El pacte inclou mantenir l’augment salarial de l’1 % per cada any d’antiguitat, que la patronal volia eliminar. L’altre increment del sou serà de l’1,6 % per a aquest any 2018 i de l’1,5 % per als propers ters anys. El pacte també redueix la jornada laboral màxima per any de 1.820 hores a 1.800.

El conveni tindrà vigor un cop la Generalitat en faci la publicació, però amb efecte a partir de l’1 de gener. Tindrà una durada de quatre anys, fins al 2021, i es podrà prorrogar fins al 2024, si abans no hi ha acord per redactar el nou.