Aprenem

és una associació de famílies que va néixer l’any 2006 amb la finalitat de defensar els drets de les persones amb autisme. Actualment, aglutina uns 550 socis, té 16 treballadors i ofereix diferents serveis a una setantena d’infants i joves amb aquest trastorn.

“Tot i que hem pogut continuar fent alguns serveis telemàtics, d’altres no els hem pogut mantenir i això ha suposat un impacte econòmic per a l’entitat”, explica Susi Cordón, directora d’Aprenem. En concret, “els ingressos han baixat un 70 % i hem hagut de fer un ERTO per garantir la continuïtat”. I, tot i que els han avançat algunes subvencions, durant el confinament han arribat a tenir pèrdues d’uns 6.000 € al mes.

Els serveis que s’han pogut continuar oferint són els d’intervenció o els d’acompanyament a les famílies, per exemple, però els educatius, de lleure o extraescolars, en canvi, s’han hagut d’aturar. A més, “les persones amb autisme d’alt funcionament s’han pogut adaptar a les intervencions telemàtiques“, diu Cordón, però “hi ha un perfil que no s’hi ha pogut adaptar perquè necessiten suport en el seu entorn“.

Malgrat la situació, la directora de l’entitat subratlla com a nota “positiva” d’aquesta experiència “la capacitat d’adaptació que tenim”. Cordón destaca que han creat “un servei telemàtic” i que les noves tecnologies “ens han ajudat a adaptar-nos a les necessitats de les famílies“. Alhora, però, han hagut d’elaborar “un protocol d’intervenció adaptat” per garantir “la seguretat dels treballadors” a l’hora de reprendre l’activitat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a