L’èxit ha estat tan gran que fins i tot hi ha hagut gent que no ha pogut accedir al recinte i s’ha improvisat una assemblea a l’exterior del Casinet per explicar, també, el projecte. Els organitzadors defineixen el sindicat com una organització “sense cap lligam amb cap partit polític” que lluitarà per fer front als abusos del mercat del lloguer.

La plataforma inicia ara una campanya de micromecenatge a través d’internet per poder finançar-se i que servirà també perquè tothom qui vulgui s’hi pugui afiliar. Alguns dels assistents a l’acte, però, han optat per sumar-s’hi aquest divendres mateix en un espai previst per la organització per aquesta finalitat.

El Sindicat de Llogaters neix com a resposta als “abusos immobiliaris” i per defensar el dret a l’habitatge. Per això, la plataforma reclama que s’estableixi un índex de preus de referència dels pisos de lloguer que sigui “vinculant”, derogar la Llei d’arrendaments urbans (LAU) i fomentar els contractes de llarga durada, entre altres mesures.

L’organització ofereix  tres modalitats d’afiliació a partir d’una quota d’un mínim de 30 euros anuals, tal com van explicar aquest dilluns en la presentació del sindicat davant dels mitjans de comunicació.