L’Ajuntament denunciarà el Banc Sabadell davant de la Fiscalia de Menors per haver tancat un pis ocupat a Ciutat Meridiana amb tres menors a l’interior. Per al tinent d’alcalde en Drets de Ciutadania i Transparència, Jaume Asens, la responsabilitat dels fets és del Banc Sabadell perquè en lloc de recórrer a la justícia “va agafar-se la justícia per la seva mà”. Considera que es pot acusar l’entitat bancària de delicte d’exercici arbitrari del dret o de coaccions.

Segons va relatar l’entitat bancària, l’habitatge estava ocupat per una família de manera irregular i els veïns havien vist “gent entrar i sortir”. Un operari es va desplaçar fins allà i va picar a la porta en reiterades ocasions però ningú no va respondre i, aleshores, va bloquejar la porta antiocupa, que estava oberta. Finalment, els Bombers es van haver de desplaçar fins allà i els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació.

El cas va generar molta polèmica entre el veïnat. De fet, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va anunciar fa una setmana que denunciaria els fets davant de la Fiscalia de Menors, i la CUP hi va donar suport.