saló nàutic

El pròxim Saló Nàutic se celebrarà entre el 9 i el 13 d’octubre al Port Vell de Barcelona, concretament als molls d’Espanya i de la Fusta. A aquestes altures el certamen ja té reservat més del 70 % de la superfície d’exposició. De fet s’espera que sigui una 58a edició en la qual s’incrementin els expositors entre un 5 i un 10 %, i que arribi a representar 300 empreses que portaran un total de 700 embarcacions. L’edició de l’any passat va ser de rècord, amb 56.000 visitants, i va ser considerada la millor que s’ha fet mai a l’aigua. En la pròxima trobada, l’organització espera igualar o superar aquestes xifres.

El certamen aposta per la sostenibilitat

El president del Saló Nàutic, Luis Conde, ha assegurat que serà un esdeveniment marcat per la sostenibilitat davant la situació preocupant dels fons marins i ha apel·lat a la responsabilitat dels qui naveguen per cuidar el mar. En aquest sentit, el certamen acollirà una jornada sobre el dany que ocasionen els residus plàstics en els oceans. A banda hi haurà una exposició de vaixells sostenibles i diverses activitats encaminades a fer possible la conciliació mediambiental.

El saló vol potenciar també la presència de la dona en aquest sector, i sobretot que el mar s’obri més a la ciutadania. Una de les peticions de Conde ha estat que Ada Colau treballi en aquest sentit i que assisteixi a l’esdeveniment dedicat a l’aigua.

Els responsables del Saló Nàutic han apostat per potenciar la marca Espanya com a destinació de “turisme nàutic”, ja sigui a l’hivern “pel bon temps que fa” o a l’estiu.