habitació d'hotel a Barcelona

Els hotels de Barcelona veuen en el Mobile World Congress 2022 una gran oportunitat per fer caixa, sobretot després dels efectes de la pandèmia de la covid, que ha comportat menys turisme i menys fires i congressos. Les reserves de llits en establiments hotelers de la ciutat ja freguen el 90 % per als dies del MWC. Són dades facilitades a betevé pel portal virtual de reserves eBooking, que també informa que el preu mitjà per reserva de quatre nits s’ha gairebé triplicat, tot passant dels 290 € que sol costar habitualment a quasi assolir els 800 €, entre el 27 de febrer i el 2 de març.

eBooking explica que obté les dades gràcies a la connectivitat amb tots els portals que ofereixen habitacions hoteleres. D’acord amb aquesta font, Barcelona té ara obertes unes 25.860 places en hotels, el que suposa gairebé la totalitat dels establiments de la ciutat. La celebració del Mobile i la reactivació econòmica, amb la previsió de més fires i congressos internacionals, donen més optimisme al sector que no pas el 2021, any marcat per les restriccions.

De fet, ara fa un any la meitat de les places hoteleres de Barcelona estaven tancades.

La Xina i Corea del Sud, els grans absents

El CEO d’eBooking, Toni Raurich, ha explicat a betevé que el Mobile World Congress ha estat recentment, abans de la crisi sanitària, un “esdeveniment desbordador” per als hotels, però que encara s’està lluny d’assolir les xifres prepandèmia. Per exemple, en l’última edició de la fira prèvia a la covid tots els llits de Barcelona estaven ocupats i molts van haver de buscar habitació en altres municipis de Catalunya, cosa que enguany això encara no passa.

Raurich assegura que les xifres d’aquest 2022 encara són inferiors a les del 2019 per l’absència, sobretot, de països asiàtics. “No veiem reserves de persones de la Xina, que quan tornen al país han de fer quarantena de 15 dies”, ha dit. Un altre dels grans països absents al Mobile és Corea del Sud. A això cal sumar-hi que grans companyies com Sony han descartat venir a Barcelona per l’òmicron. Aquestes empreses, apunta el CEO d’eBooking, són les que fan incrementar molt l’ocupació hotelera, fins al punt de reservar totes les habitacions d’un únic hotel.

El Gremi d’Hotels de Barcelona, optimista

En la mateixa línia que eBooking, el Gremi d’Hotels de Barcelona ja va dir a principis de mes que es mirava amb esperança el MWC, ja que pels hotelers la cita pot ser un punt d’inflexió per a la recuperació. Van apuntar que la xifra d’establiments oberts podria arribar al 80 % coincidint amb la fira dels mòbils. De fet, el 2 de febrer, només l’organització havia reservat ja 10.000 habitacions d’hotel, una xifra a la qual cal sumar-hi totes les que facin les empreses de manera separada.

El sector veu en el 2022 l’inici de la recuperació i preveu que tots els establiments hotelers de Barcelona estaran oberts a la primavera.

El Mobile World Congress 2022 presentarà les principals novetats en telefonia mòbil i els últims avenços tecnològics al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona, entre el 28 de febrer i el 3 de març.