La cooperativa TEB Barcelona estrena La Despensa Social, una marca de productes d’alimentació saludables, naturals i fets amb responsabilitat social. Els treballadors amb discapacitat intel·lectual de la cooperativa són els encarregats de fabricar els preparats. Ho fan a la sala d’alimentació certificada del centre, ubicat a Sant Andreu, que està ampliant instal·lacions.

Diferents varietats de quinoes i sofregits

Els primers productes que han començat a comercialitzar són quinoes i sofregits. Segons explica Noelia Pardo, directora tècnica d’alimentació del TEB, s’han dissenyat quatre varietats de quinoa i quatre de sofregit, però, de moment, només es troben al mercat dues varietats de quinoa (de boletus i de carbassó i tomàquet) i dues de sofregit (de farigola i orenga i xili). A més, fabriquen preparats de risottos.

Les receptes estan fetes a partir de producte deshidratat i sense conservants ni colorants afegits.

Productes amb valor social

Els treballadors del TEB, persones amb discapacitat intel·lectual, són els encarregats de fer les barreges de cada preparat, envasar-los i etiquetar els productes. Tot ho fan en una sala d’alimentació certificada perfectament aïllada que compleix els requeriments europeus necessaris per obtenir els certificats de fabricació més rigorosos. També s’encarreguen de l’empaquetat en caixes.

Els treballadors del TEB ja tenen experiència en el manipulat de productes alimentaris. Tot i que La Despensa Social és la marca pròpia del grup cooperatiu, ja fa anys que treballen per a marques blanques fent, per exemple, risottos i preparats per a pastissos. A més, preveuen la possibilitat de fer més varietats de productes com ara preparats de sopa.

De venda a Veritas

El TEB Barcelona calcula que la fabricació per a aquest any serà al voltant de 9.000 unitats de preparat de quinoa i uns 5.000 de sofregit. Aquests productes ja es venen a les botigues del grup cooperatiu Coopmercat i a la cadena de supermercats Veritas.