Som Sant Antoni alerta del tancament de negocis a la zona de l’avinguda de Mistral i rodalia arran de l’augment dels preus del lloguer. L’entitat comercial ha detectat una desena de botigues que han hagut de tancar des del mes d’abril passat per aquest motiu. Assenyalen la proximitat de la superilla com a motiu principal.

L’avinguda de Mistral i entorns perden comerç de proximitat

Només als Jardinets de l’Alguer, al centre de l’avinguda de Mistral, hi ha ara mateix tres negocis tancats i la causa, segons Som Sant Antoni, n’ha estat l’augment del lloguer. I en 100 m² a la rodona, la Lídia Núñez, presidenta de l’entitat, en té ja una desena. Cal destaca l’increment de persianes abaixades a carrers de gran tradició comercial com el de Sepúlveda.

Negoci tancat al carrer de Sepúlveda

Per a Núñez, els que tanquen són negocis de proximitat, que ofereixen serveis, productes d’alimentació o restauració, i els que els substitueixen són franquícies o negocis que no són de proximitat. Per això, des de l’entitat se centren en promoure el comerç local amb iniciatives com la recuperació de la Fira de Reis de l’avinguda de Mistral.

A més pacificació, més especulació

Des de Som Sant Antoni, estan convençuts que aquests tancaments són la conseqüència de la proximitat de la superilla. Asseguren que les pacificacions atreuen els especuladors, com afirma la seva presidenta, Lídia Núñez, i això fa que els preus dels lloguers pugin, tant dels comerços com dels habitatges.

La superilla està molt bé per unes coses però, és clar, també hi ha molts més especuladors”
Lídia Núñez, presidenta de Som Sant Antoni

Des de Som Sant Antoni demanen que es promogui el comerç local i que hi hagi una regulació més estricta dels lloguers per evitar aquests tancaments.

Un augment del lloguer de 1.000 euros

L’Angie va obrir una braseria al carrer de Viladomat amb el de Floridablanca només acabar la pandèmia. A poc més d’un any d’haver inaugurat el negoci i havent lluitat tot aquest temps per tirar-lo endavant, va haver de tirar la tovallola quan va haver d’afrontar un augment del lloguer de 1.000 euros. No va poder assumir els 3.600 euros de lloguer al mes que li demanaven. Assegura que el propietari no va voler negociar.

.