FRANCESC PÉREZ, president de COCARMI "El que li hem dit és que evidentment les entitats i associacions ja estan en una situació límit i que evidentment no es poden tocar. Ell és sensible a això i hem tornat a uns pressupostos del 2004 i li hem remarcat aquest aspecte, de que realment hi ha hagut un decalatge de 10 anys, en nombres absoluts. I la línia és treballar conjuntament i intentar buscar solucions amb això i no ens cansarem de fer-ho".

Després les entitats han llegit el manifest ‘Cada dia menys oportunitats: i ara què?‘. L’acte s’ha fet amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat – que afecta un 9% de la població, amb l’objectiu de reclamar més drets i més recursos per aquest col·lectiu, afectat per les retallades. Després, alguns membres de COCARMI s’han reunit amb el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell per demanar que se’ls tingui en compte en els pressupostos de l’any vinent. Asseguren que els recursos de suport als discapacitats ara són els mateixos que fa 10 anys.

La DINCAT reclama més recursos per a la integració social i laboral

La DINCAT, que agrupa 300 entitats dedicades a les persones amb discapacitat, s’afegeixen a la denúncia i qualifiquen la situació de “col·lapse” en el sistema d’inserció sociolaboral, tant en els centres especials de treball com en les empreses. Per això, reclamen que la distribució dels recursos segueixi una discriminació positiva envers aquest col·lectiu per garantir-ne la igualtat d’oportunitats.

La Discapacitat Intel·lectual Catalunya lamenta la pèrdua de drets d’aquest grup de població com a conseqüència de la política de retallades. Asseguren que s’ha fet un retrocés de 30 anys i que no s’està donant resposta a totes les persones que demanen ser ateses en centres ocupacionals, d’atenció especialitzada o residències.

El grup DINCAT ha denunciat que les persones que tenen discapacitat intel·lectual tenen moltes dificultats per accedir a serveis bàsics que garanteixen la qualitat de vida i la inclusió social i laboral.