ALFONS LUCHETTI, Marea Roja-Cultura en Lluita "Ara demanem que ens el posin al 4% perquè de la matreixa manera que el menjar és un aliment pel cos, creiem que la cultura és un aliment per l'ànima i també és igual de necessària per la població."

Els organitzadors han demanat que l’IVA no sigui del 21% i que es retalli fins al 4%, i no fins al 8% com tenien anteriorment. A més, han cridat a continuar la lluita en la manifestació del Parlament, aquesta tarda les 18 h, en contra dels pressupostos de 2014. Entre els diferents lemes s’han pogut sentir els crits de “Wert dimissió”, en referència al ministre de Cultura, i també han demanat la dimissió d’Artur Mas i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

En un comunicat, Marea Roja explica que l’increment de l’IVA al 21% ha comportat la precarització i la destrucció de llocs de treball en el sector cultural; a més, ha criticat que ha reduït l’accés dels ciutadans a la cultura, i l’ha convertit en un luxe per a molts ciutadans. Per això, ha repetit, com han fet en moltes altres concentracions, que “la cultura no és un luxe” sinó que és un “aliment per a l’ànima, eina imprescindible per al desenvolupament humà”.