L’estudi calcula que cada barceloní es gastarà entre 25 i 35 euros en àpats nadalencs a restaurants, la mateixa quantitat que l’any passat. De fet, el 70% dels enquestats afirmen que no variaran, respecte de 2012, el pressupost destinat als àpats nadalencs. Un 74% de ciutadans reconeixen, però, que sortiran a menjar a fora en algun restaurant durant el període de festes, un 2% menys que ara fa just 12 mesos.

Una de les davallades més fortes afecten els sopars de Nadal d’empresa, que representen només el 25% de les reservesun 10% menys que l’any passat i un punt per sobre de la mitjana estatal. Els resultats de l’enquesta d’eltenedor.es també reflecteixen que el 61% dels treballadors que assisteixin a un sopar de feina es pagaran ells mateixos l’àpat, un 13% més que el 2012. Només el 39% dels barcelonins soparan enguany a càrrec de l’empresa.

Tot i això, la majoria continua creient que no hi ha res com menjar en família i a casa per festes, sobretot la nit de Nadal. Un 58% així ho pensen. En canvi, quatre de cada 10 preveuen dinar el dia de Nadal, per Reis o bé sopar la nit de Cap d’Any en un restaurant. I, òbviament, assumint que el més probable és que hagin de pagar-lo.