Alguna cosa es mou ja a l'Ajuntament. En una entrevista a BTV, Alfred Bosch ha explicat que Esquerra i BComú ja han iniciat aquesta setmana les converses per negociar el pressupost municipal. Bosch ha dit que parlaran fins a l'esgotament per arribar a un acord i ha reiterat que els comptes són la prioritat abans que entrar al govern. El líder d'ERC ha admès que no tenen al·lèrgia a governar, però que el projecte de ciutat d'Ada Colau és incert i encara no el coneixen. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "A mi m'omple d'orgull i de satisfacció que l'alcaldessa de Barcelona em tiri la canya. Però és obvi que nosaltres també hi tenim alguna cosa a dir. Govern per fer què? Simplement per repartir-se les cadires?". El PSC també ha començat els contactes amb BComú, unes converses en què Jaume Collboni vol que es parli no només de pressupost sinó també del full de ruta de mandat i un pacte de govern. El líder socialista veu en l'equip d'Ada Colau un govern feble, poc centrat en Barcelona, i li demana un canvi d'actitud. Collboni alerta que la ciutat té molts reptes pendents, i que amb el pressupost prorrogat cau la inversió. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Senyora Colau s'ha de posar el fil a l'agulla de tot allò que s'ha anunciat i que encara no s'ha fet. Evidentment, això passa per tenir un pressupost, això no cal dir-ho. I hem de passar dels titulars als fets." Collboni considera que el més raonable seria arribar a un acord abans de Setmana Santa.

En una entrevista al ‘BTV Notícies Matí’, Bosch ha reconegut que parla “contínuament” amb Ada Colau, “sobretot quan després de les campanyes electorals hi ha més calma per parlar de Barcelona”. Una setmana després de demanar en una conferència que preferia parlar abans del pressupost que no d’entrar al govern, el líder d’ERC ha confirmat que els equips d’ERC i de Barcelona en Comú ja s’han començat a reunir aquesta setmana per abordar els comptes de 2016. “Ja veurem si és possible l’acord, parlarem fins a l’esgotament perquè és el que ens interessa”, ha dit Bosch, que ha concretat que les trobades s’han fet aportant coneixements tècnics, econòmics i de gestió per explorar un acord.

Malgrat l’oferiment d’Ada Colau per formar un govern d’esquerres, el líder dels republicans a l’Ajuntament ha tornar a posar per davant no només els comptes sinó compartir el model de ciutat. “No tenim al·lèrgia a governar, però sí que tenim reserva a implicar-nos en un projecte que no coneixem”, ha sentenciat, en clara al·lusió al projecte Barcelona en Comú. Bosch ha posat ironia en aquesta qüestió i ha arribat a dir que “m’omple d’orgull i satisfacció que l’alcaldessa em tiri la canya”, però ha acabat dient que no volen entrar a un govern per “repartir-se les cadires” sense tenir un acord en les prioritats de la ciutat. Sobre el PSC, ha tornat a reiterar que “és molt difícil compartir govern”.

El PSC també ha obert converses

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha confirmat aquest dimecres que equips del grup socialista i de Barcelona en Comú ja han començat a parlar del pressupost. Collboni, però, ha dit que vol que en aquestes converses es parli també del Programa d’Actuació Municipal i d’un pacte de govern. “No hi ha dates, però el més raonable és que tot estigui tancat abans de Setmana Santa”, ha dit. El líder socialista ha demanat a Colau “posar el fil a l’agulla” en qüestions pendents de la ciutat, com ara el pressupost, i ha alertat que si segueix prorrogat, la inversió caurà en 193 milions d’euros. Collboni ha dit que veu en l’equip de Colau “un govern feble” i li exigeix un “canvi d’actitud” perquè considera que “el canvi que s’havia promès ha quedat en paraules”.