Les terrasses d’Enric Granados ja tanquen una hora abans. La nit d’aquest divendres a dissabte ha sigut la primera en què bars i restaurants han hagut d’abaixar la persiana a les 0 h, i segons l’Ajuntament el compliment de la mesura ha estat generalitzat. Alguns restauradors de la zona amb els quals ha pogut parlar betevé, però, l’han criticada i la consideren “exagerada“. “No hem de pagar justos per pecadors, com sempre, amb unes mesures que no toquen”, ha dit el director del restaurant L’Enric, Victor Clúa.

La limitació horària dels vetlladors la va anunciar l’Ajuntament de Barcelona a l’agost i s’aplica per reduir el soroll al carrer durant la nit. De fet, aquest dimecres els veïns van protestar al carrer per denunciar el xivarri amb què conviuen diàriament. Ara bé, alguns apunten que la mesura no tindrà l’afecte que esperen i “la gent es quedarà al carrer, inclús potser serà pitjor”.

Demanen poder tenir una taula més per compensar

Bars i restaurants temen que amb una hora menys d’obertura cada dia perdran diners, especialment aquells que tenen més taules fora al carrer que no pas dins l’establiment, com és el cas del restaurant Silan. “Nosaltres segur que tindrem una pèrdua més elevada que qualsevol altre restaurant”, lamenta l’encarregat de l’establiment, Constantino Manzi.

Per compensar les possibles pèrdues econòmiques, alguns restauradors com el propietari del restaurant Via Granados, Florin Chis, demana poder col·locar una taula més a la terrassa. “Entenem que hi ha d’haver un consens en el sentit que els veïns volen descansar, però l’Ajuntament no ha pres cap mesura pensant en nosaltres”, assegura Chis.

L’horari d’obertura de la vuitantena de locals que tenen terrasses al carrer d’Enric Granados és de les 8 a les 23 h de diumenge a dijous, i de les 8 a les 0 h els divendres, dissabtes i vigiles de festius.