(ACN / Redacció) Els treballadors del Zoo de Barcelona han desconvocat la vaga que tenien prevista per aquest dissabte al migdia, de 12 a 13 h. Ho ha decidit després que l’empresa pública a la qual pertany la instal·lació, BSM SA, hagi acceptat aplicar els increments salarials reclamats pels treballadors i fer-ho amb retroactivitat. El pacte s’ha assolit aquest divendres en un acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya.

L’acord s’ha assolit després d’una reunió de prop de set hores que ha tingut lloc aquest divendres. Els sindicats han celebrat que finalment BSM SA hagi acceptat aplicar l’augment de sou sense contrapartides, tal com, afirmen, plantejava en un principi. Fonts sindicals han explicat a l’ACN que la negociació d’aquest divendres ha estat “dura”, però han celebrat que finalment han arribat a bon port per als interessos dels treballadors.

9,5 % d’augment salarial

Les mateixes fonts han recordat que el pacte acordat a Madrid entre el govern espanyol i els sindicats era d’aplicació immediata per als funcionaris i treballadors públics, i en aquest sentit han subratllat que no hi havia marge per negociar-lo, com la direcció de BSM proposava en un principi. Així, la plantilla del zoo també rebrà l’augment de sou del 9,5 % pactat entre l’executiu estatal i els sindicats majoritaris per als pròxims tres anys. La primera part de l’augment la rebran a la nòmina de desembre amb caràcter retroactiu a 1 de gener del 2022, sempre segons fonts sindicals.

En paral·lel, BSM i els treballadors continuaran negociant la renovació del conveni col·lectiu. L’ACN ha contactat amb la direcció de BSM, que ha declinat fer valoracions a l’entorn de la qüestió.

El Zoo de Barcelona tanca l’estiu amb 180.000 visitants, més que abans de la pandèmia

Sense conveni des del 2016

Els treballadors es queixen que fa sis anys que no tenen conveni col·lectiu i en fa més de tres que intenten negociar millores salarials sense èxit. Subratllen que aquests fets són una “anomalia”.