(ACN) El Consell d’Administració del Port de Barcelona d’aquest mes de maig ha aprovat concedir a la companyia MSC la concessió d’una terminal de creuers al moll Adossat per als pròxims 31 anys. El projecte inclou la construcció d’una estació marítima d’11.670 metres quadrats, distribuïda en tres nivells, i una inversió de 33 M € per part de la companyia naviliera. Està previst que l’edifici entri en funcionament a partir del 2024. D’aquesta manera, segons ha explicat el Port en un comunicat, MSC Creuers consolida la presència a la capital catalana com a port base. Aquest fet afavoreix que els creueristes facin una estada més llarga a la ciutat i, per tant, més aportació econòmica.

D’altra banda, l’empresa desplaçarà vaixells més nous i sostenibles, propulsats per GNL. El projecte de construcció de la terminal també preveu la connexió dels vaixells a la xarxa elèctrica, fet que eliminarà les emissions durant l’estada a port, un cop el moll Adossat estigui habilitat per donar aquest servei, actuació prevista dintre del Pla d’electrificació de molls del Port de Barcelona.

La construcció de la terminal, projectada per Ricardo Bofill, està inclosa en l’acord que el Port de Barcelona i l’Ajuntament van signar a gener del 2018 sobre la reducció del nombre definitiu de terminals de creuers i les concentrava al moll Adossat. Aquest pla suposa la retirada de totes les terminals de creuers del port ciutadà – terminals Nord i Sud del moll Barcelona- per obrir aquestes zones a l’ús de la ciutadania. En aquest sentit, la presidenta del Port, Mercè Conesa, ha dit que es tracta “un pas més” en aquest acord, que ha de permetre que el port s’obri a la ciutadania.

Una aposta per Barcelona

MSC està fent una aposta pel Port de Barcelona“, segons Conesa, que creu que la companyia naviliera “ha demostrat que té interès per fer-nos costat en la nostra estratègia per fer un port cada vegada més sostenible com econòmic i social, realitzant una inversió que permetrà crear un volum considerable de llocs de treball”.

Pel que fa el president executiu de MSC Creuers, Pierfrancesco Vago, ha destaca que la terminal permetrà augmentar l’impacte econòmic a Barcelona. “Això provocarà una despesa més gran per part dels nostres hostes internacionals, molts dels quals romandran diversos dies a la ciutat i els seus hotels abans o després del creuer“, ha afegit Vago, que ha dit que Barcelona és un “port important” no només per a la seva activitat de creuers, sinó també per a tot el GRUP MSC.