XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "S'ho estudiaran i prendrem les decisions pertinents. He de dir que tant el COE com el govern de l'Estat em diuen que estaran al costat de les decisions que prengui l'Ajuntament." JOSÉ IGNACIO WERT, ministre d'Educació, Cultura i Esports "Nosotros estaremos a lo que diga el Ayuntamiento de Barcelona y a la propuesta que nos haga el Ayuntamiento de Barcelona, que la estudiaremos con toda la consideración que merece, incluso con todo el cariño."

Trias ha dit a Madrid que seria “absolutament suïcida presentar una candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern sense el suport polític necessari”, en referència a la recent retirada del suport dels populars als jocs. El president del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, veu precipitat demanar els jocs de 2022 per la forma en què està plantejat i ho considera més una cessió del nom de Barcelona i no un projecte útil per a la ciutat.

“No hem pres cap decisió. És veritat que el PP de Catalunya ho posa difícil perquè no anirem a uns jocs sense el suport de les dues forces més importants, el PP i el PSC”, ha dit Trias, que ha qualificat de bogeria tirar endavant una candidatura sense el consens necessari.

L’alcalde de Barcelona ha parlat també amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, i ha explicat que anirà a veure el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), l’alemany Thomas Bach. “Quan hagi fet totes les reunions prendrem una decisió, però m’ho prenc amb calma fins que sigui el moment de prendre-la. No ho descartem, primer cal decidir si podria ser per al 2022 o 2026”, ha dit.

El ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha dit que tota la iniciativa l’ha de dur l’Ajuntament de Barcelona i que estudiarà el dossier “amb tota la consideració que es mereix i fins i tot amb tot l’afecte”.