Barcelona ha tornat a la normalitat aquest dilluns, 1 de setembre. Si prenem el pols a la ciutat, ho notem amb l’obertura de comerços després de les vacances i ciutadans que tornen a la feina. Tot i que no hi ha hagut entrebancs importants, el trànsit ha estat més intens a les vuit del matí en vies com la ronda del Litoral i la de Dalt. De ben segur, però, que les cues seran més compactes amb l’inici del curs escolar.

Les Glòries van per llarg

Però tornant al moviment urbà, alguns dels eixos viaris de la ciutat continuen amb obres després de l’estiu. Això és així perquè es tracta de reformes de gran envergadura, amb les quals encara haurem de conviure fins a l’any vinent. I fins i tot més, com és el cas de les Glòries. L’espai ha estrenat la reconfiguració de carrils que travessen la plaça. És un canvi que podria ser la causa de la millora de la circulació aquest matí a la Gran Via amb Bac de Roda. Avui, ni rastre de retencions d’entrada a la capital catalana. La tardor servirà per acomiadar-se definitivament del tambor de les Glòries. Només queden 200 metres de viaducte per enderrocar.

La Diagonal i el Paral·lel s’estrenaran el primer trimestre de 2015

En el cas de la reforma de la Diagonal entre Francesc Macià i el passeig de Gràcia els treballs no han arribat ni a l’equador. Un cop enllestits els nous laterals, amb un carril per a vehicles i un altre per a bicicletes, ara els esforços se centren a ampliar les voreres. L’espai passarà a tenir set metres amb aparcament de motos integrat. Es tracta d’una de les actuacions que més canviaran la fesomia actual de la via. La reforma no estarà enllestida fins al febrer de 2015, la mateixa data de finalització de la remodelació del Paral·lel. Els veïns d’aquesta avinguda han tornat de vacances, però les voreres ocupades i els talls de trànsit són successius.

Sant Joan, Mitre i el passeig de Gràcia, els resultats més imminents

Però el primer rentat de cara que veurem acabat serà el del passeig de Sant Joan. Les obres avancen al ritme previst i finalitzaran al novembre. Els comerços de la ronda del General Mitre podrien celebrar el Nadal amb el bulevard que resultarà de la reforma. L’adéu a aquesta antiga autopista es materialitzarà al desembre. I abans que comenci la campanya nadalenca també ha d’estar acabada la remodelació del passeig de Gràcia.