300.000 visitants han pogut gaudir de més de 90 sessions culturals i activitats per a tots els públics del Barcelona Festival de Nadal, que ha ocupat la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat des del 16 fins al 29 de desembre. L’espai de plaça Catalunya, dissenyat per l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma, ha acollit aquesta mitjana de 25.000 visites diàries amb les propostes familiars del matí, on petits i grans han pogut gaudir d’activitats participatives i tallers, amb la literatura, la creació artística, l’aprenentatge i el joc com a rerefons.

Una taula ha estat l’espectacle de teatre, música i arts visuals que ha acomiadat cada jornada festival i ha fet preguntes al voltant dels àpats de les festes de Nadal de diferents famílies i cultures, tenint molt presents les convencions i els estereotips.

‘Analema’ a la plaça de la Universitat

A plaça de la Universitat la instal·lació audiovisual interactiva ‘Analema‘, una idea original de Sónar, amb motiu del seu 30è aniversari, desenvolupada per Glassworks i amb espai sonor de Tarta Relena, ha captat durant els 14 dies del festival els moviments i les interaccions dels vianants per generar la coreografia urbana que cada nit ha emès la majestuosa torre de llum dels seus focus per celebrar el solstici d’hivern. Durant dos vespres també s’ha pogut gaudir de la performance en directe amb Tarta Relena.

Sons de Ciutat, versió de Nadal

La versió nadalenca de Sons de Ciutat ha portat la música a tots els districtes de la ciutat, i encara queden concerts fins al 4 de gener del 2024. En total s’hauran fet més de 100 concerts gratuïts als mercats, places i eixos comercials de la ciutat. Més de 40 artistes i formacions musicals programats amb la complicitat de Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Say it loud, BAM, MiRA, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Jam Session, ESMUC, Terrats en Cultura, Fundació Òpera de Catalunya i Fundació Victòria dels Àngels.