La pastisseria La Palma va obrir l’any 1922 al carrer del Clot, un negoci familiar que s’ha convertit en un emblema del barri del Clot i que ha anat passant de pares a fills. Al capdavant hi havia el Ramon Pérez i l’Elvira Florensa. Ara és a les mans del Ramon Pérez, la tercera generació de mestres pastissers de la família. A l’obrador de La Palma encara s’hi fan els pastissos amb les receptes originals de l’avi Ramon, i a la botiga s’hi poden trobar els productes clàssics de tota la vida.

El Ramon explica que, antigament, “el més típic de la pastisseria eren els tortells i el braç de gitano, que la gent comprava els diumenges en sortir de missa, ja que tenim l’església ben a prop”. Actualment, continuen fent molts tortells els caps de setmana, però també tenen altres ofertes que la gent vol tastar.

La quarta generació de la família ja treballa a l’obrador

Les noves especialitats de la casa han vingut a través de la Laura, la filla del Ramon i quarta generació de pastissers de la família. Fa dos anys va deixar la feina d’infermera per treballar a l’obrador de la pastisseria i amb ella han arribat alguns canvis en les receptes tradicionals. Explica que està introduint pastissos nous, “com el ‘lemon pie’, el pastís de pastanaga o el ‘red velvet’, que abans que jo no feia ningú, i ara la gent jove vol canvis diferents, gustos diferents“. Ara, pare i filla treballen braç a braç a l’obrador i tots dos coincideixen a dir que és una feina molt sacrificada, però molt agraïda, perquè porten la festa a casa de la gent.

Festa d’aniversari solidària

Aquest dissabte, la pastisseria La Palma organitza una festa per celebrar el centenari de l’establiment. Tot i que l’aniversari va ser al juny, els propietaris han volgut fer coincidir la celebració amb la festa major del Clot, ja que com a pastisseria del barri de tota la vida ho volen compartir amb tot el veïnat. Serà a la plaça del mercat i, amb motiu de l’aniversari, han elaborat un pastís especial del centenari, de 100 metres. Cada tall costarà dos euros i els beneficis aniran destinats a la Creu Roja.