(Agències) El Parlament ha rebutjat aquest dijous el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat amb una tercera pista construïda sobre el mar. PSC-Units, Esquerra, En Comú Podem, la CUP i Vox han votat en contra de la pista sobre el mar, mentre que JxC, el PP i CS s’han abstingut. L’únic vot favorable ha estat el del diputat no adscrit Antonio Gallego.

Una proposta d’iniciativa privada i liderada per l’enginyer Joaquim Coello

L’11 de febrer, la Generalitat va rebre una proposta d’iniciativa privada i liderada per l’enginyer Joaquim Coello per ampliar l’aeroport del Prat en què es plantejava la construcció d’una pista sobre el mar, a una milla de la costa, de 3.400 metres de longitud i que suposaria una inversió d’uns 2.100 milions d’euros.

Aquesta proposta d’un grup d’experts va arribar després de l’acord pressupostari entre el govern i el PSC, en el marc del qual van pactar crear aquest any una comissió tècnica per acordar el nou model aeroportuari, en què el Prat “guanyi capacitat i es converteixi en un veritable ‘hub’ intercontinental”, en un text que va evitar la paraula “ampliació”.

Contraris a una eventual ampliació aeroportuària, els comuns han portat avui al ple de la cambra catalana una moció sobre mobilitat al Baix Llobregat, el primer punt de la qual es referia a aquest projecte de pista sobre el mar i proposava que el Parlament es pronunciés en contra, tal com ha passat.