L’equip d’enginyers i economistes que proposa construir la quarta pista de l’aeroport de Barcelona sobre el mar ha presentat aquest dimarts un vídeo de com seria la infraestructura. La pista estaria situada a un quilòmetre i mig de la platja del Prat i s’elevaria deu metres sobre el nivell del mar. L’aguantarien 1.560 pilons, que estarien recoberts amb una roca calcària per intentar que s’hi formessin petits ecosistemes de flora i fauna marines. La pista tindria una llargada de tres quilòmetres i mig i, per accedir-hi, els avions haurien de passar per sobre d’unes passarel·les sobre l’aigua.

Una inversió de 2.100 M €

Segons els impulsors del projecte —que lidera la consultora privada de Joaquim Coello, enginyer naval i expresident de l’Autoritat Portuària de Barcelona— caldria invertir 2.100 milions d’euros per construir-la i permetria operar avions de gran fuselatge, els que es fan servir per a les rutes intercontinentals i que sovint obliguen a canviar la configuració de les pistes de l’aeroport per poder-se coordinar.

La Generalitat no ho defensarà

El president Aragonès ja ha dit que aquesta no és la proposta que defensarà el Govern, ja que hi veu “aspectes discutibles”. Tot i que no afectaria l’espai natural de la Ricarda, al delta del Llobregat, hi ha experts que han apuntat que l’impacte mediambiental arribaria al fons marí i al litoral del Prat.