(ACN) Foment del Treball ha celebrat aquest dissabte que la Generalitat s’hagi obert al debat sobre l’ampliació de l’Aeroport del Prat, però ha advertit que la idea de construir una pista sobre el mar seria més costosa del que s’ha apuntat i tindria un impacte ambiental greu.

En un comunicat, el president de la comissió per a l’ampliació de l’aeroport de la patronal, Lluís Moreno, ha apuntat que “aquesta idea ja es va estudiar entre l’any 1995 i 1997, en el moment de la primera ampliació” i que “no és veritat” que costaria més dels 2.100 milions d’euros que s’atribueixen a la construcció d’aquesta pista sobre el mar. “No es té en compte la pista de rodament”, que “és més costosa que la mateixa pista d’enlairament”, ha advertit. Tot i això, ha aplaudit que el Govern “accepti que es posin sobre la taula temes d’importància com el cas de l’ampliació de l’aeroport del Prat”.

Foment defensa l’ampliació de les instal·lacions per absorbir els cinc milions de viatgers que, segons Aena, van haver de fer escala en algun altre aeroport el 2019. Des de fa mesos, han avaluat moltes propostes, “també imaginatives”, ha apuntat Moreno, i apostaran per la que “optimitzi no solament el trànsit aeroportuari, sinó també la governança de l’aeroport, el medi ambient i l’urbanisme del complex del sud de l’àrea metropolitana”.